Pro J


A Kanetsugu Pro J késeinek pengéje háromrétegű laminált (san mai) acélból készül, a felület kalapált (tsuchime). Ez a megoldás - az esztétikai hatás mellett - csökkenti a penge oldalának tapadását.
A penge központi magja egy új, magasan ötvözött rozsdamentes acélból (ZA-18) készül. Az Aichi Steel új acélja minden lényeges összetevőből kissé többet (C: 1,2%, Cr: 18%, V: 1,5%, Co: 1,8%) tartalmaz, mint a népszerű VG-10, vagyis éltartás és szívósság tekintetében feltehetőleg felülmúlja azt. A kísérletező szellemű Kanetsugu az első gyártó, ami ZA-18 maggal rendelkező konyhakéseket dob piacra.
A Pro J pengéjének külső rétege - ellentétben más gyártók laminált késeivel vagy az olcsó Miyabi Isshin típusokkal - nem puha rozsdamentes acél, hanem kemény anyag (AUS-2), így a konstrukció jóval szilárdabb.

Kanetsugu Pro J
Penge: ZA-18/AUS-2, 3 rétegű laminált/kalapált, rozsdamentes (Aichi Steel)
Keménység: HRC 60-61, jégedzett
Élezés: kézi, konvex (hamaguri-ha)
Nyél: full tang felépítés, papír micarta, fiber díszcsík, hegesztett bakni
Penge vastagsága (PJ-6005): 2 mm
Tömeg (PJ-6005): 195 g
Gyártási hely: Sakai City (Osaka), Japán

PJ-6001 Utility (petty) 120 mm
PJ-6002 Utility (petty) 150 mm
PJ-6003 Santoku 170 mm
PJ-6005 Chef (gyuto) 200 mm
PJ-6006 Chef (gyuto) 230 mm
PJ-6009 Slicing (sujihiki) 210 mm