Saiun


A Saiun széria a Kanetsugu csúcssorozata. A penge magja (vágóéle) a Takefu Steel - csak japán gyártók által felhasználható - VGold-10 magas kobalttartalmú rozsdamentes acéljából készül. A központi magot oldalról puha, de szívós rozsdamentes acél (SUS-410) 16-16 damaszkolt rétege veszi körül. A kézi köszörülésű penge vágóéle konvex, a levezető él törésmentesen fut fel a penge hátáig.
A Saiun kések viszonylag nehezek és tökéletes az egyensúlyuk, súlypontjuk közvetlenül a bakni felett van. Profi séfeknek és a legigényesebb hobbiszakácsoknak, nagyrészt kézműves módszerekkel készülnek. A pengetüske a nyél teljes keresztmetszetében végigfut (full tang). A markolatpanelek anyaga fára emlékeztető, üvegkemény micarta (szövetbakelit = szövetrétegek műgyantába ágyazva), a bakninál piros fiber díszítéssel.

Kanetsugu Saiun
Penge: VG-10/SUS-410, 33 rétegű damaszkolt, rozsdamentes (Takefu Steel)
Keménység: HRC 60-61, jégedzett
Élezés: kézi, konvex (hamaguri-ha)
Nyél: full tang felépítés, vászon micarta, fiber díszcsík, hegesztett bakni
Penge vastagsága (S-9005): 2,2 mm
Tömeg (S-9005): 230 g
Gyártási hely: Sakai City (Osaka), Japán

S-9000 Utility (petty) 90 mm
S-9001 Utility (petty) 120 mm
S-9002 Utility (petty) 150 mm
S-9003 Santoku 170 mm
S-9005 Chef (gyuto) 200 mm
S-9006 Chef (gyuto) 230 mm
S-9009 Slicing (sujihiki) 210 mm