A japán Kasumi és olasz Kuker (Kuker by Fazzini) késeket az Interfruit Kft. 2019-től forgalmazza Magyarországon. Honlapunkat a legismertebb japán késtípusról (santoku) neveztük el.
A Kasumi kések gyártója a Sumikama Cutlery Mfg. Co., Ltd. A cég a japán késgyártás "fővárosában" (Sakai City, Osaka) működik 1916 óta, jelenleg Takashi Sumikama irányításával.
A Kuker (Kuker by Fazzini) márka a metszőollóban a világ szűk élvonalába tartozó veronai Kuker cég új projektje. A Kuker kések minőségi hengerelt vagy kovácsolt rozsdamentes acélból készülnek és kedvező ár/érték arányú európai alternatívát kínálnak a japán kések mellett. A Rivettata sorozat darabjainak nyele rendkívül kemény esztergálható műanyag (POM = polioximetilén), a szintén POM-nyelű Diamant sorozat késeinek pengéje pedig kovácsolt.
Minden fontosabb késből és fenőkőből tartunk készletet, de időnként egyes típusok hiányozhatnak. A részletes árlistán csillaggal jelölt kések rendelhetők, de a beérkezés pontos időpontja bizonytalan, a várakozási idő több hónap.


Késtípusok

Utility (petty) 90-150 mm: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.Santoku 160-180 mm: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál, a santoku jelentése: három képesség.Chef (gyuto) 180-270 mm: európai stílusú szakácskés (séfkés).
Boning (honesuki) 140-160 mm: csontozókés enyhén aszimmetrikus élezéssel, vastagabb pengével.Slicer (sujihiki) 210-270 mm: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.Sashimi (yanagiba) 210-330 mm: halfiléző-szeletelő kés tradicionális aszimmetrikus élezéssel