--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Vásárlóink!
A Kanetsugu 2019-ben radikálisan emelte a termékei árát. A honlapunkon látható választék változni fog, az árak már csak a készlet erejéig érvényesek. A túlságosan megdrágult Kanetsugu termékek (pl. Saiun széria) helyettesítésére 2019. őszén megjelentek kínálatunkban az azonos felépítésű (33 rétegű rozsdamentes acél VG-10 központi maggal), de kedvezőbb árú Kasumi Damascus kések.
Kérem szíves megértésüket!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A japán Kanetsugu késeket 2010-től az Interfruit Kft. forgalmazza Magyarországon. Honlapunkat a legismertebb japán késtípusról (santoku) neveztük el.
A Kanetsugu név az 1300-as évek közepén élt híres kardkovácstól ered. A cég a japán késgyártás "fővárosában" (Sakai City, Osaka) működik Mitsuyasu Kawamura irányításával.
A Kanetsugu specialitása a katanákat idéző kézi konvex élezés (hamaguri-ha), késeikről hiányzik az élszalag/levezető él elkülönülése, a penge oldala mentes a törésektől. A kések a gyárból kikerülve borotválnak és a konvex élprofil miatt kevésbé érzékenyek a mikrosérülésekre, mint a gépi élszalaggal ellátott termékek. Természetesen ezeket is ésszel kell használni, hiszen a magas minőségű acélokból készülő japán kések pengéje általában vékonyabb, mint az európai termékeké.
A Kanetsugu széles választékot kínál a sok kézimunkával készülő damaszkolt késektől (Saiun) a sorozatgyártmányokig (Miyabi Isshin). Legismertebb termékei a közepes árfekvésű Pro M széria kései. A Pro J széria laminált, kalapált felületű pengéinek központi magja az új ZA-18 acélból készül, amely éltartásban talán felülmúlja a felső kategóriában elterjedt VG-10 acélt is. A Wa Bocho sorozat darabjai a hagyományos vésőélű, szénacél pengéjű, bambusznyelű kések modern alternatívái alumínium (8000 széria) vagy műanyag (4000 széria) nyéllel.
A Saiun és Pro J 20 centis séfkésekhez - és rendelésre más típusokhoz - jatoba fából Szántó Szabolcs által méretre készített tokot (saya) ajánlunk. Körtefából gyártott szlovén tokot három univerzális méretben (utility, santoku, gyuto) kínálunk.
Minden fontosabb késből és fenőkőből tartunk készletet, de időnként egyes típusok hiányozhatnak. A részletes árlistán csillaggal jelölt kések csak a vételár felének kifizetésével rendelhetők, a beérkezés pontos időpontja bizonytalan, a várakozási idő több hónap.


Késtípusok

Utility (petty) 90-150 mm: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.Santoku 160-180 mm: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál, a santoku jelentése: három képesség.

Chef (gyuto) 180-270 mm: európai stílusú szakácskés (séfkés).Boning (honesuki) 140-160 mm: csontozókés enyhén aszimmetrikus élezéssel, vastagabb pengével.Slicer (sujihiki) 210-270 mm: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.


Sashimi (yanagiba) 210-330 mm: halfiléző-szeletelő kés tradicionális aszimmetrikus élezéssel