A japán Kasumi és olasz Kuker késeket az Interfruit Kft. 2019-től forgalmazza Magyarországon. Honlapunkat a legismertebb japán késtípusról (santoku) neveztük el.
A Kuker márka a metszőollóban a világ szűk élvonalába tartozó veronai családi cég, a Kuker új projektje. A Kuker kések minőségi hengerelt vagy kovácsolt rozsdamentes acélból Olaszországban készülnek és kedvező ár/érték arányú alternatívát képviselnek a japán kések mellett. Jelenleg 4 szériát kínálunk: a belépő kategória a Professional, ennek ergonomikusabb nyelű továbbfejlesztése a Stone. A Riveted kések nyele szegecselt, a nyél anyaga rendkívül kemény esztergálható műanyag (POM = polioximetilén). A Stone és Riveted kések élezésének befejező művelete kézzel történik, a pengék felülete tükörpolírozott. A Damascus széria kései Japánban készülnek, 67 rétegű hajtogatott pengéjük központi magja a VG-10 magas kobalttartalmú rozsdamentes szuperacél.
Minden fontosabb késből és fenőkőből tartunk készletet, de időnként egyes típusok hiányozhatnak.


Késtípusok

Utility (petty) 90-150 mm: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök aprítására.Santoku 160-180 mm: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál, a santoku jelentése: három képesség.Chef (gyuto) 180-270 mm: európai stílusú szakácskés (séfkés).
Boning (honesuki) 140-160 mm: japán stílusú csontozókés enyhén aszimmetrikus élezéssel, vastagabb pengével.Slicer (sujihiki) 200-270 mm: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.Sashimi (yanagiba) 210-330 mm: halfiléző-szeletelő kés tradicionális aszimmetrikus élezéssel