--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Vásárlóink!
A Kanetsugu 2019. elején radikálisan emelte az árait, ezért az irracionálisan megdrágult Kanetsugu termékek (pl. Saiun-széria) helyettesítésére 2019. decemberében megjelentek kínálatunkban az azonos felépítésű (33 rétegű rozsdamentes acél VG-10 központi maggal), de kedvezőbb árú Kasumi Damascus kések. Februárban további Kasumi-szériák (VG-10 Pro, Kuro, Tora) érkeztek és választékbővítő céllal megkezdtük a jóval olcsóbb olasz Kuker kések forgalmazását is.
Kérem szíves megértésüket!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A japán Kasumi késeket 2019-től az Interfruit Kft. forgalmazza Magyarországon. Honlapunkat a legismertebb japán késtípusról (santoku) neveztük el.
A kasumi szó jelentése köd, a szó a damaszkolt kések felületének tónusára (is) utal. A Kasumi kések gyártója a Sumikama Cutlery Mfg. Co., Ltd. A cég a japán késgyártás "fővárosában" (Sakai City, Osaka) működik 1916 óta, jelenleg Takashi Sumikama irányításával.
A Kasumi kések specialitása a katanákat idéző kézi konvex élezés (hamaguri-ha), az élszalag nem különül el markánsan, a penge oldala mentes a törésektől. A kések a gyárból kikerülve borotválnak és a konvex élprofil miatt kevésbé érzékenyek a mikrosérülésekre, mint a széles gépi élszalaggal ellátott termékek. Természetesen ezeket is ésszel kell használni, hiszen a magas minőségű acélokból készülő japán kések pengéje általában vékonyabb, mint az európai termékeké.
A Kasumi széles választékot kínál a sok kézimunkával készülő damaszkolt késektől (Damascus) a mono VG-10 pengéjű darabokon (VG-10 Pro) át az ütögetett felületű szériákig (Kuro és HM) és az olcsó sorozatgyártmányokig (Tora).
Minden fontosabb késből és fenőkőből tartunk készletet, de időnként egyes típusok hiányozhatnak. A részletes árlistán csillaggal jelölt kések rendelhetők, de a beérkezés pontos időpontja bizonytalan, a várakozási idő több hónap.


Késtípusok

Utility (petty) 90-150 mm: kicsi univerzális kés zöldségek és gyümölcsök hámozására, aprítására.Santoku 160-180 mm: a santoku (japán szakácskés) hús, hal és zöldség vágására szolgál, a santoku jelentése: három képesség.

Chef (gyuto) 180-270 mm: európai stílusú szakácskés (séfkés).Boning (honesuki) 140-160 mm: csontozókés enyhén aszimmetrikus élezéssel, vastagabb pengével.Slicer (sujihiki) 210-270 mm: hússzeletelő, a gyutóénál karcsúbb pengével.


Sashimi (yanagiba) 210-330 mm: halfiléző-szeletelő kés tradicionális aszimmetrikus élezéssel