Damascus


A Damascus-széria a Kasumi csúcssorozata. A penge magja (vágóéle) a Takefu Steel - csak japán gyártók által felhasználható - VGold-10 magas kobalttartalmú rozsdamentes acéljából készül. A központi magot oldalról puha, de szívós rozsdamentes acél (SUS-410) 16-16 damaszkolt rétege veszi körül. A kézi köszörülésű penge vágóéle konvex, a levezető él törésmentesen fut fel a penge hátáig.
A Kasumi Damascus kések viszonylag nehezek és tökéletes az egyensúlyuk, súlypontjuk közvetlenül a bakni felett van. Profi séfeknek és a legigényesebb hobbiszakácsoknak, részben kézműves módszerekkel készülnek. A markolat anyaga rétegelt-feltöltött fa (pakkawood).

Kasumi Damascus
Penge: VG-10/SUS-410, 33 rétegű damaszkolt, rozsdamentes (Takefu Steel)
Keménység: HRC 59-60, jégedzett
Élezés: kézi, konvex (hamaguri-ha)
Nyél: rétegelt-feltöltött fa (pakkawood), hegesztett bakni
Gyártási hely: Sakai City (Osaka), Japán

82008 Paring 80 mm (penge vastagsága: 2 mm, tömeg: 70 g)
82012 Utility 120 mm (2 mm, 95 g)
82014 Boner 140 mm (2 mm, 110 g)
84013 Small Santoku 130 mm (2 mm, 110 g)
84016 Boning 160 mm (2 mm, 105 g)
84017 Nakiri 170 mm (2,5 mm, 220 g)
84018 Santoku 180 mm (2,5 mm, 205 g)
84020 Carving 200 mm (2,5 mm, 180 g)
88020 Chef 200 mm (2,5 mm, 190 g)
88024 Chef 240 mm (2,5 mm, 250 g)
86024 Slicer 240 mm (2,5 mm, 185 g)
86025 Bread 250 mm (2,5 mm, 235 g)
85021 Sashimi 210 mm (3,5 mm, 210 g)
85024 Sashimi 240 mm (3,5 mm, 240 g)
85027 Sashimi 270 mm (3,5 mm, 265 g)
85030 Sashimi 300 mm (3,5 mm, 275 g)