Kasumi Damascus


A Damascus-széria a Kasumi csúcssorozata. A penge magja (vágóéle) a Takefu Steel - csak japán gyártók által felhasználható - VGold-10 magas kobalttartalmú rozsdamentes acéljából készül. A központi magot oldalról puha, de szívós rozsdamentes acél (SUS-410) 16-16 damaszkolt rétege veszi körül. A kézi köszörülésű penge vágóéle konvex, a levezető él törésmentesen fut fel a penge hátáig.
A Kasumi Damascus kések viszonylag nehezek és súlypontjuk közvetlenül a bakni felett van. Profi séfeknek és igényes hobbiszakácsoknak, részben kézműves módszerekkel készülnek. A markolat anyaga rétegelt-feltöltött fa (pakkawood).

Kasumi Damascus
Penge: VG-10/SUS-410, 33 rétegű damaszkolt, rozsdamentes (Takefu Steel)
Keménység: HRC 59-60, jégedzett
Élezés: kézi, konvex
Nyél: rétegelt-feltöltött fa (pakkawood), hegesztett bakni
Gyártási hely: Sakai City (Osaka), Japán

84018 Santoku 180 mm (205 g)
88020 Chef 200 mm (190 g)
85027 Sashimi 270 mm (265 g)